Dejten som slutade i våld och övergrepp

Den mest ömtåliga dejten kan lätt förvandlas till någon som är beredd att droga och våldta dig. Att bli sexuellt utnyttjad är tyvärr någonting som fortfarande sker överallt i samhället.

Det har blivit allt vanligare att nätdejta. Då handlar det inte om att du som förr i tiden satte in en kontaktannons i tidningen men enbart en beskrivning helt utan bild. Idag är det snarare tvärtom. Det finns gott om appar där du “sveper” ja eller nej till en potentiell partner enbart utifrån utseendet. En del träffar sin själsfrände på till exempel Tinder, andra hittar väldigt flyktiga och korta sexrelationer. Tyvärr finns det även en risk att bli utsatt för våldtäkt genom de kontakter som odlas i dejtingappar. Tänk dig själv. Den person du tänkt träffa är ofta en komplett främling som du inte vet någonting mer om än vad han eller hon väljer att skriva om sig själv. Du vet inte vem det är egentligen.

Från snäll till monster

Det som kanske började som en trevlig dejt i form av mys på soffan och en bra film kan snabbt förändras till någonting helt annat. Den här mystiska främmande dejten kanske passar på att droga dig genom att lösa upp en rohypnol i ditt vinglas medan ni pausar filmen för att du behövde gå på toaletten. Det är det sista du minns. Men när du vaknar därefter, dumpad ute på en parkbänk, råder det inga tvivel om att den här dejten gick från en till synes pålitlig kille till ett fruktansvärt monster. Läs mer om våldtäkt på denna hemsida: våldtäkt.com/

28 Aug 2021

Guide till brottmål

Här kan du finna information om brottmål.  Vad är ett brottmål? Skillnader mellan brott och civilmål? När kan jag kontakta brottsoffermyndigheten och varför? Hur går en rättsprocess till? Det och mycket annat kan du läsa om här.