När han visade sig vara någon annan

Att bli våldtagen är ett hemskt brott och en fruktansvärd upplevelse som är svår att föreställa sig om man inte varit med om det själv. Känslan av panik och maktlöshet kan bestå länge efteråt.

Den kvällen som skulle ha blivit så bra blev istället så hemsk. Den värsta kvällen i ditt liv. Killen du trodde var så snäll och respektfull visade sig vara någon helt annan än den du trodde dig ha lärt känna. Ett par öl in på festen blev han alldeles för närgången. Du ville egentligen inte, men du följde ändå med honom upp på ovanvåningen. Inne på hans rum försökte du säga nej. Du sade flera gånger att du inte ville, men det var som att han inte kunde eller inte ville lyssna. Snart låg du på sängen med hans tyngd ovanpå dig.

Ärr för livet

Hans andedräkt stank av Göteborgs Rapé och snuspåsen hade till hälften glidit ned över framtänderna. Han leende var kallt. Ögonen var både ondskefulla och frånvarande. Det gjorde så ont när han höll nere dina händer och till slut trängde in i din kropp. Du ville skrika men han höll för din mun. När han var klar minuterna senare, minuter som kändes som timmar, kysste han dig, klädde på sig och gick ned och fortsatte festa som om ingenting hade hänt. Du var lämnad på sängen, traumatiserad, förstörd och ärrad för alltid. Allt gjorde ont. Tårarna föll. Det enda du kunde känna var uppgivenhet, panik och att du blivit så oerhört kränkt. Läs mer om våldtäkt på denna hemsida: våldtäktgöteborg.se

22 Apr 2021

Guide till brottmål

Här kan du finna information om brottmål.  Vad är ett brottmål? Skillnader mellan brott och civilmål? När kan jag kontakta brottsoffermyndigheten och varför? Hur går en rättsprocess till? Det och mycket annat kan du läsa om här.